ilustrační snímek | foto: Městská policie Ostrava

Opilému šoférovi naměřili pět promile, ani neměl řidičák

  • 8
Silně opilý řídil o víkendu auto devětadvacetiletý muž na Prostějovsku. Když jeho vůz Škoda Rapid zastavila v obci Krumsín policejní hlídka a dala řidiči, který jevil známky alkoholického opojení, několikrát dýchnout, ukázal přístroj hodnotu v průměru téměř pět promile.

„První hodnota, kterou policisté naměřili, se zastavila na hladině 4,85 promile, druhá na 5,03 promile a třetí naměřená hodnota byla 4,50 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil,“ sdělila prostějovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místě měl muž přijít o řidičský průkaz, což však nebylo možné. Policisté totiž zjistili, že žádné řidičské oprávnění ani nevlastní a jezdí dlouhodobě načerno.

„Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s jednoletou trestní sazbou odnětí svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti,“ informovala Zajícová.

V průběhu víkendu policisté odhalili na silnicích Olomouckého kraje dalších sedm řidičů řídících pod vlivem alkoholu, z toho se jednalo o dva cyklisty, jejichž jednání je posuzováno jako přestupek, a všechny případy byly postoupeny příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Opilý řidič v Tisé na Ústecku hned několikrát naboural na benzince (10. listopadu 2023):

10. listopadu 2023