Jeep Grand Cherokee po nehodě mezi obcemi Ptenský Dvorek a Suchdol na Prostějovsku. (21. červenec 2018) | foto: Policie ČR

SUV skončilo rozbité v blátě, mladý řidič si dal před jízdou pět piv

  • 11
S vozem značky Jeep Grand Cherokee vyrazil na lesní cestu opilý šestadvacetiletý řidič. Na trase mezi dvěma obcemi na Prostějovsku však o víkendu nezvládl řízení, skončil mimo cestu, narazil do stromu a převrátil se do jámy. Spolujezdce museli vyprostit hasiči, škoda se vyšplhala na sto tisíc korun.

S vozem mladý řidič boural v sobotu po sedmé hodině večer na lesní cestě mezi obcemi Ptenský Dvorek a Suchdol.

„Z doposud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam vozidlo narazilo do listnatého stromu a převrátilo se na střechu v prohlubni vedle cesty,“ přibližuje policejní mluvčí František Kořínek.

Sám řidič vyvázl bez zranění, jeho pětadvacetiletý spolujezdec na předním sedadle takové štěstí neměl. Z poničeného vozu ho museli vyprostit hasiči, skončil v prostějovské nemocnici. „Ke zranění dalších lidí nedošlo,“ podotýká mluvčí.

Orientační dechové zkoušky ukázaly, že muž sedl za volant opilý. Policisté u něj naměřili 1,92 a 1,81 promile alkoholu. „Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a přiznal vypití pěti jedenáctistupňových piv bezprostředně před jízdou,“ doplňuje Kořínek.

Dotyčný tak okamžitě přišel o řidičský průkaz. Teď je navíc podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až rok za mřížemi.

„Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ uzavírá mluvčí.