(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Mechanik se zákazem řízení si vyjel v cizím autě, chytili ho hned dvakrát

  • 6
Případ nepoučitelného porušovatele dopravních předpisů a nyní už i dalších zákonů mají nyní na stole policisté z Olomouckého kraje. Tamní automechanik si v práci vypůjčil bez dovolení auto, vyrazil si v něm na projížďku a za volantem byl pak přistižen dokonce dvakrát během jednoho dne.

Podle informací, které policie nyní zveřejnila, si dvaačtyřicetiletý zaměstnanec jednoho z olomouckých autoservisů vyjel ve druhé polovině června s vozem značky BMW. Vůz patřil pětatřicetileté ženě, která auto nechala v servisu kvůli provedení technické kontroly.

„Vůz použil pro své účely, ovšem po deváté ráno ho v obci Lazníky na Přerovsku zastavili policisté. Při kontrole vyšlo najevo, že muž má zákaz řízení,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté prohřešek šoféra zadokumentovali a muže propustili, ten se ovšem pro auto vrátil a ještě téhož dne znovu vyjel na silnice.

Po 19. hodině ovšem jeho jízdu ukončila další policejní hlídka, tentokrát v Okružní ulici v Prostějově. Následoval tak další policejní výslech a úřední procedura.

Navíc při vyšetřování vyšlo najevo, že s vozem BMW jel muž bez dovolení. Jeho nadřízený ani majitelka vozu mu nedali souhlas, aby s autem někam jel.

„Kromě trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je proto nyní stíhaný také za neoprávněné užívání cizí věci. Hrozí mu až dva roky vězení,“ shrnul Kořínek.


Témata: Olomoucký kraj