(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Muž demoloval prodejnu likérky, policisty uvítal hajlováním a nadávkami

  • 9
K výtržníkovi, který ničil podnikovou prodejnu likérky, museli vyjíždět policisté v Prostějově. Když na místo dorazili, obrátil muž svou agresivitu proti nim, skončil proto v poutech.

Policisté vyjeli do podnikové prodejny v Dykově ulici v pondělí v půl deváté ráno po telefonickém oznámení na tísňovou linku. Jak se ukázalo při pozdějším sčítání škod, muž rozbil na čtyři desítky lahví s alkoholem a také sklo v okně.

„Po příjezdu policistů k prodejně se pak jednačtyřicetiletý muž před nimi dopustil hrubé výtržnosti, když je zdravil nacistickým pozdravem a nezanechal toho ani po jejich výzvě. Následně se navíc se zatnutou pěstí a nadávkami rychle rozešel proti nim,“ popsal prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Protože muž neustále odmítal uposlechnout výzev policistů a nepomohla ani výstraha, skončil po použití donucovacích prostředků na zemi a v poutech.

„Zákrok se obešel bez zranění, zkoušky provedené na místě neprokázaly ovlivnění muže alkoholem ani jinými návykovými látkami. Po lékařském vyšetření byl převezen do zdravotnického zařízení,“ doplnil Kořínek.

Muž, který podle předběžného vyčíslení napáchal škody za pět a půl tisíce korun, je nyní podezřelý z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky vězení.