ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Piju už měsíc a půl v kuse, řekl hlídce opilý cyklista na dálnici D46

  • 47
Policisté z Prostějovska vyjížděli k cyklistovi, který jel po dálnici D46. Hlídka zjistila, že je opilý a ani sám neví, kolik toho vypil. Svěřil se jen, že je pod vlivem alkoholu nepřetržitě od začátku prázdnin.

Oznámení o cyklistovi, který na nájezdu v prostějovské Konečné ulici zamířil na dálnici D46 ve směru na Olomouc, přijali v sobotu před osmou ráno operátoři tísňové linky.

„Vyslaní policisté zhruba o pět minut později muže na dálnici skutečně našli a zastavili. Osmadvacetiletý cizinec byl zjevně opilý, což potvrdily provedené dechové zkoušky, při kterých mu přístroj naměřil 1,93 a 1,92 promile,“ popsal prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Jako pokaždé v podobných případech se policisté opilého zeptali, zda s naměřenými hodnotami souhlasí a rovněž kdy a kolik alkoholu před jízdou vypil.

„Odpověď zaskočila i zkušené policisty, neboť jim muž řekl, že pije už asi měsíc a půl bez přestávky a sám tak neví, kolik toho vlastně vypil,“ popsal Kořínek.

Hlídka následně muži zakázala pokračovat v jízdě na kole a nyní mu v přestupkovém řízení hrozí pokuta až padesát tisíc korun.