Na dálnici D35 u Velkého Újezdu hasiči vyprošťují havarovaný kamion. Doprava ve...

Na dálnici D35 u Velkého Újezdu hasiči vyprošťují havarovaný kamion. Doprava ve směru na Olomouc byla zastavena. (17. března 2022) | foto: Policie ČR

Kamionu na D35 prasklo kolo a řidič to přehlédl, vůz převrátil na bok

  • 5
Na dálnici D35 u Lipníka nad Bečvou vyprošťovali hasiči havarovaný kamion a překládali náklad, který se vysypal i do protisměru. Provoz na dálnici byl kvůli tomu ve směru na Olomouc až do odpoledne zastaven.

Nehoda se stala na 290. kilometru D35 před obcí Velký Újezd kolem osmé hodiny ráno. „Dálnice ve směru na Olomouc byla kvůli likvidování následků havárie uzavřena,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Zcela zprovozněna byla dálnice po 14.30. 

Řidič havarovaného kamionu utrpěl při nehodě lehké zranění, dechová zkouška byla negativní. „Podle sdělení řidiče mu za jízdy prasklo levé kolo a on narazil do svodidel a vůz se převrátil na levý bok,“ popsal Hejtman.

Řidič poté ovšem uvedl, že se plně nevěnoval řízení vozidla a technickou závadu na autě přehlédl.

„Za dopravní přestupek mu byla uložena pokuta příkazem na místě v maximální výši dva tisíce korun. Při nehodě vznikla škoda za téměř tři miliony korun, z toho milion na svodidlech a téměř dva miliony na vozidle a přepravovaném nákladu,“ řekl mluvčí. 

Jakmile se nákladní auto převrátilo, vysypal se i jeho náklad. „Vysypaný náklad zasáhl oba jízdní směry,” upřesnila mluvčí hasičů Olomouckého kraje Lucie Balážová.

„Zajistili jsme únik provozních kapalin, přečerpali jsme 250 l paliva z proražené nádrže a místo nehody jsme protipožárně zabezpečili,” doplnila.

Kamionu prasklo kolo a doprava na dálnici D35 se zastavila.

Kamionu prasklo kolo a doprava na dálnici D35 se zastavila.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz