Muži zalezla v Přerově kočka do auta a u motoru uvázla takovým způsobem, že ji...

Muži zalezla v Přerově kočka do auta a u motoru uvázla takovým způsobem, že ji nakonec dostali ven až přivolaní hasiči. | foto: HZS Olomouckého kraje

Kočka uvázla v motoru auta, ze zajetí ji museli vysvobodit hasiči

  • 18
Netradiční záchrannou akci mají za sebou hasiči v Přerově. Na pomoc je přivolal muž, který objevil v prostoru motoru svého auta kočku. Zvědavé zvíře zalezlo mezi jednotlivé součásti takovým způsobem, že se samo nemohlo dostat ven.

Šofér si přivolal pomoc ve čtvrtek krátce po půl sedmé večer do přerovské ulice Svépomoc.

„Muž uvedl, že při příchodu k vozu uslyšel hlasité kňourání a po otevření prostoru motoru v něm našel bezradnou a patrně už vysílenou kočku hlasitě žadonící o pomoc. Samotnému se mu ji však nedařilo dostat ven,“ popsal mluvčí krajského hasičského sboru Zdeněk Hošák. 

Hasičům se zvíře podařilo vyprostit až poté, co rozmontovali kryt motoru a sací potrubí.

„Naštěstí se takto unavenou kočku podařilo dostat ven a nebylo tedy nutné použít razantnější postupy, které by vedly k poničení vozu. Podobné zásahy patří k těm, kterou jsou pro hasiče vzpruhou a dodávají jim energii pro jiné náročnější zásahy, které navíc nemají vždy dobrý konec,“ shrnul Hošák.

Při pomoci zvířatům hasiči v posledních letech opakovaně vyjížděli například ke koním, kteří se někam propadli či někde uvázli. Jeden takový zásah absolvovali loni i na Boží hod, kdy zachraňovali koně, který se zaklínil v okně maštale v Bystročicích na Olomoucku.

Ve stejný rok ale pomáhali třeba také bobrovi, který zůstal v Pňovicích na Olomoucku uvězněný v bazénku u rodinného domu a nedařilo se mu dostat vlastními silami ven.