ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Salač, MAFRA

Hledaný muž se prozradil před strážníky, kteří přijeli kvůli partnerské hádce

  • 5
Na chvilku nepozornosti po hádce doplatil v Přerově muž, který byl do pondělí v policejní databázi hledaných osob. Kvůli jeho hlasité rozepři se ženou lidé zavolali městskou policii, strážníci chtěli po dvojici sdělit totožnost. Muž své pravé jméno prozradil, vzápětí si uvědomil chybu a dal se na útěk. Chytili ho u nádraží.

Setkání hledaného muže se strážníky předcházela jeho hlasitá hádka s partnerkou, kterou městské policii nahlásil jeden z obyvatel.

„Když hlídka dorazila na místo incidentu, byl tam už jen oznamovatel. Sdělil, že rozkmotřená dvojice již odešla, a poté naznačil směr,“ popsal zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

O ulici dál strážníci narazili na rozrušenou ženu. Uvedla, že se pohádala s partnerem, ale nic se nestalo, a nehodlala tak věc podle Komínka řešit.

„Aby měl zápis tu správnou štábní kulturu, vyžádala si hlídka od ženy ještě partnerovy nacionále. Při jejich ověřování vyskočil červený nápis indikující celostátně hledanou osobu,“ doplnil Komínek.

Strážníci proto vyrazili k přerovskému nádraží, právě tam muž podle jejich zjištění odešel. Po chvíli na něj narazili a požádali ho, aby jim sdělil své jméno. „Nic netušíc, i on hrdě sdělil hlídce svoji totožnost, čímž se jen potvrdily předchozí údaje. V tu ránu zjistil, že udělal amatérskou chybu,“ řekl Komínek. Dodal, že doklady muž u sebe neměl.

Vzápětí se dotyčný dal na útěk, strážníkům ale neunikl. O pár sekund později byl už v poutech. Proč byl v databázi hledaných osob, policisté nesdělili.