Při požáru bytového domu zemřel člověk, tělo našli pod troskami na půdě

  • 0
Při rozsáhlém požáru bytového domu v Moravském Berouně na Olomoucku ve čtvrtek večer zemřel jeden člověk. Z hořící budovy uteklo do bezpečí 17 lidí. Požár zničil střechu domu a v horním patře se v bytech propadly stropy.

„Škoda přesáhne milion korun,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Okolnosti nočního požáru budou dopoledne zjišťovat vyšetřovatelé hasičů a policie.

„V průběhu dohašovacích prací v troskách půdního prostoru nalezli hasiči ostatky lidského těla,“ uvedl Hošák. Podle něj jde zřejmě o člověka, který měl být v době požáru v části budovy se zborceným stropem.

Sedmnáct lidí uteklo

Požár střechy bytového domu v Moravském Berouně byl hasičům nahlášen ve čtvrtek po 21. hodině. Oheň zachvátil plochu deset krát 30 metrů.

„Před příjezdem prvních jednotek se obyvatelé samostatně evakuovali, hasiči poté provedli celkový průzkum v bytech,“ uvedl Hošák.

Požár likvidovaly jednotky hasičů z Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojů a k dispozici měli výškovou techniku.

„Ve spolupráci se zástupci města jsme sedmnácti lidem zajistili náhradní ubytování. Zásah pokračoval až do brzkých ranních ranních hodin,“ dodal Hošák.

Mluvčí policie Petra Vaňharová uvedla, že policejní hlídka byla na místě před příjezdem hasičských jednotek a obyvatele hořícího domu evakuovala. „Policistům uvedli, že na půdě domu občas přespává místní bezdomovec. Potvrdit přítomnost muže v hořícím domě však nedokázali přesně určit. V troskách půdního prostoru hasiči nalezli ohořelé ostatky lidského těla,“ potvrdila. 

Požár hasilo osm profesionálních a dobrovolných jednotek z Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Policie si již případ převzala a ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů ohledává místo požáru. „Přesné příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla mluvčí.

,