Oldřich Svoboda ze společnosti Montix s cenou pro EY Podnikatele roku...

Oldřich Svoboda ze společnosti Montix s cenou pro EY Podnikatele roku Olomouckého kraje 2020 | foto: EY

Nový Podnikatel roku se hledá i v Olomouckém kraji. Pošlete tip

  • 0
Nový ročník soutěže EY Podnikatel roku hledá tipy na budoucí vítěze i v regionech. V Olomouckém kraji se bude lokální šampion hledat už pošestnácté. Titul za rok 2020 si odnesl Oldřich Svoboda, zakladatel společnosti Montix.

Oldřich Svoboda se přitom do vlastního podnikání pustil netradičně až po odchodu do důchodu, po desítkách let strávených ve vrcholových manažerských pozicích v nadnárodních společnostech.

Dnes jeho firma zaměstnává na 800 lidí a dodává předním evropským průmyslovým podnikům a výrobcům automobilů.

Vítězství si nesmírně cením. Prokázalo, že se vyplatí jít tvrdě za svým předsevzetím. V mém případě se potvrdilo Zátopkovo ‚Když nemůžeš, tak přidej‘. I když jsi v důchodu, můžeš začít podnikat a něco dokázat,“ říká Svoboda.

Podle Magdaleny Souček, vedoucí partnerky EY v České republice, je příběh Oldřicha Svobody výjimečný právě tím, že si místo odpočinku založil vlastní firmu, která se během necelých deseti let stala špičkou ve svém oboru.

„I v letošním roce bych ráda vyzvala veřejnost, aby se zapojila a prostřednictvím webu podnikatelroku.cz nominovala úspěšné podnikatelské osobnosti ze svého okolí, které inspirují a mění svět k lepšímu.“ dodává Souček.

Uzávěrka nominací pro letošní ročník je 21. října.

Aby se podnikatel mohl zúčastnit soutěže, musí být vlastníkem nebo spoluvlastníkem obchodní společnosti a mít rozhodující vliv na její řízení. Jeho firma musí existovat minimálně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců. O vítězi krajských kol i celostátního klání rozhoduje porota složená především z vítězů minulých ročníků. Tentokrát v jejím čele usedne loňský český vítěz Josef Průša ze společnosti Prusa research.


Témata: Oldřich Svoboda