Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Žena odmítla domluvený sex, mladík ji znásilnil. Pro pomoc prchala nahá

  • 98
Vyšetřování případu znásilnění, které se odehrálo na začátku roku v Olomouci, dokončují nyní tamní kriminalisté. Mladý muž tam neunesl zrušení domluveného sexu a rozhodl se vynutit si ho násilím. Teď mu za to hrozí až deset let vězení.

Podle informací, které nyní zveřejnila policie, si devatenáctiletý mladík v polovině ledna domluvil placený sex s šestadvacetiletou ženou poté, co se s ní náhodně seznámil ve večerních hodinách na olomouckém hlavním vlakovém nádraží.

„Žena ale posléze mladíkovi sdělila, že si vše rozmyslela a o sex nemá zájem,“ nastínila olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Mladík na to ovšem reagoval tím, že ženu násilím odvlekl na odlehlé místo a tam ji znásilnil.

„Ve chvíli, kdy docházelo k aktu, kousek od dvojice projížděl cyklista, čehož žena využila a začala křičet o pomoc. Toho se násilník zalekl a pustil ji. Napadená poté zcela nahá utekla na nedalekou čerpací stanici, kde požádala personál o pomoc a přivolání policie,“ popsala Vaňharová.

Kriminalistům se nakonec podařilo, mimo jiné i díky využití kamerových záznamů, po zhruba dvou měsících zjistit totožnost útočníka a vypátrat ho. Vyšetřování se pak ale kvůli dopracovávání některých náležitostí protáhlo. Nyní je mladík obviněn ze znásilnění, stíhán je na svobodě.