Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Do Olomouce zamíří na finále poháru tisíce fanoušků i policejní posily

  • 2
Obyvatelé a návštěvníci Olomouce se musejí ve středu připravit na policejní manévry. Uskuteční se mezi hlavním vlakovým nádražím a Androvým stadionem, na němž se koná finále národního fotbalového poháru. Očekává se příjezd tisíců fanoušků, dohlížet na ně budou policisté z několika krajů.

Podle odhadu policie dorazí z Prahy a Ostravy na finále MOL Cupu mezi Slavií Praha a Baníkem Ostrava, které začíná ve čtvrt na osm večer, zhruba osm tisíc fanoušků obou týmů. Mimo jiné vyjedou i speciálně vypravené vlaky, do Olomouce přijedou kolem 17. hodiny.

„Vzhledem k tomu, že to bude v době dopravní špičky, kdy se bude na nádraží a v jeho okolí pohybovat velké množství lidí, budou fanoušky doprovázet z nádraží na stadion policisté,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

„V souvislosti s přesunem návštěvníků na stadion může dojít ke krátkodobým uzavírkám ulic Masarykova třída, Žižkovo náměstí, Jiřího z Poděbrad, Dobrovského a Na Střelnici, případně dalších podle potřeb doprovodu. Jde o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích,“ dodal.

Zápas byl vyhodnocen kvůli možné přítomnosti chuligánů obou klubů jako rizikový. Kvůli rozsáhlým bezpečnostním opatřením budou do Olomouce vyslány posily ze čtyř dalších krajů.

Přímo v ulicích budou těžkooděnci, služební psovodi se psy, jízdní jednotka na koních či antikonfliktní tým, ze vzduchu pak bude dění monitorovat policejní vrtulník.

„Nasazeni budou rovněž policisté z kriminální či dopravní služby a podílet se budou i olomoučtí strážníci. Policie je také v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu,“ doplnil Hejtman.