Pohled na jeden ze vstupů do budovy D olomoucké fakultní nemocnice před...

Pohled na jeden ze vstupů do budovy D olomoucké fakultní nemocnice před přestavbou. | foto: Fakultní nemocnice Olomouc

Přestavba budovy olomoucké nemocnice posílá pacienty při vstupu oklikou

  • 0
Na nepohodlí se musejí připravit návštěvníci budovy D v olomoucké Fakultní nemocnici. V objektu, v němž sídlí například lůžková oddělení I. chirurgie, I. interny, kardiochirurgie, traumatologie, plastické chirurgie a rehabilitace nebo kardiologická a kardiochirurgická ambulance, začaly stavební úpravy.

„Vstupy do objektu budou po přestavbě prostornější a pohodlnější pro pacienty a současně budou odpovídat zvýšeným nárokům na dopravu zdravotnického materiálu,“ nastínil mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

„Úpravy obou vstupů do budovy D navazují na nedávno dokončenou stavbu budovy Y, tedy II. interní kliniky - gastroenterologické a geriatrické. Novostavbu s budovou D nyní spojuje nový prosklený koridor, a je proto nutné upravit také vchody,“ vysvětlil Otakar Spáčil z odboru investic nemocnice.

V pondělí začala první etapa, při níž bude upraven nejprve vstup D2, po dokončení se stavbaři přesunou ke vstupu D1.

Proměna budovy D

„Veškeré zásobování a návozy pacientů do budovy D budou po dobu úprav probíhat prostřednictvím vstupu D1. Prosíme proto návštěvníky směřující k oddělením přístupným ze vchodu D2, aby ke vstupu do budovy využívali služební vchod od budovy Y. Trasu vyznačíme orientačními cedulkami,“ informoval Spáčil.

Drobné úpravy čekají i kardiochirurgickou ambulanci. Kvůli zlepšení požární ochrany zde bude nutné odebrat celou jednu stranu sedadel z čekárny, aby byl v případě evakuace zajištěn průjezd pacientů na lůžkách. Stavba by měla trvat devadesát dnů.