Arnošt Goldflam

Arnošt Goldflam | foto: Petr Kozlík, MAFRA

Noc divadel nabídne d’Artagnanovu školu šermu či besedu Arnošta Goldflama

  • 0
Díky Noci divadel, která se koná už v sobotu, nahlédnou zájemci do zákulisí kulturních stánků a budu aspoň na chvíli jejich součástí. V Olomouci se do největšího divadelního svátku zapojí tři divadla a také Klub mladého diváka Arter. Kulturní stánky propojí sbírka ke Dni válečných veteránů a také atraktivní soutěž.

„Diváci, kteří navštíví Divadlo na cucky, Moravské divadlo i Divadlo Tramtarie kdykoli mezi 16. a 19. hodinou v jakémkoli pořadí, mohou v každém získat razítko na soutěžní kartičku, a zařadit se tak do slosování o divadelní ceny,“ uvedla herečka Moravského divadla Jana Posníková.

Moravské divadlo Olomouc umožní návštěvníkům vyzkoušet si profese režiséra, herce či tanečníka. Posníková doplnila, že některá z šesti stanovišť budou i v zákulisí, kam se lidé běžně nedostanou. V divadle bude rovněž fotokoutek.

Divadlo Tramtarie pro diváky přichystalo zábavnou interaktivní stezku. Lidé nahlédnou do míst, kam nemají diváci běžně přístup, a setkají se s divadelními hrdiny ze svých oblíbených inscenací.

„Věnovat se můžou i různým aktivitám, jako je například d'Artagnanova škola šermu,“ přiblížila dramaturgyně divadla Tereza Matějková.

V Divadle na cucky se návštěvníci zúčastní interaktivní dobrodružné hry Po stopách národních hrdinů, která je zavede i do míst veřejnosti jindy nepřístupných.

Do Noci divadel se zapojí i Městské divadlo v Prostějově. Program začne v 15 hodin v muzeu a galerii tradičním kvízem, který je věnovaný hrdinům a divadlu.

Návštěvníci se mohou těšit i na přednášku o Utajených hrdinech, autorské čtení a besedu spisovatele Arnošta Goldflama.

„V devět večer se pak návštěvník přesvědčí, že i jevištní technik může být hrdina. V zážitkové prohlídce divadelního zákulisí uvidí ty nejskrytější kouty divadla,“ láká produkční divadla Hana Šprynarová.

,