ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Daněk, iDNES.cz

Vlak srazil a zabil na koridoru u Zábřehu člověka, provoz stál

  • 13
Na železniční trati mezi Zábřehem a obcí Lupěné na Šumpersku dnes ráno rychlík srazil a usmrtil člověka. Řekla to policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Kvůli nehodě byl na 2,5 hodiny zastaven v obou směrech provoz na hlavním železničním koridoru v úseku mezi stanicemi a Hoštejn a Zábřeh na Moravě.

Zhruba v 09:30 byl v místě nehody obnoven provoz vlaků po jedné koleji a půl hodiny později začaly jezdit vlaky už bez omezení. Vlaky v tomto úseku nabraly zpoždění v desítkách minut, informovaly České dráhy.

Rychlík Slovácký expres srazil osobu na trati mezi mezi stanicemi Lupěné a Zábřeh na Moravě zhruba v sedm hodin ráno. Kvůli nehodě byly ráno odřeknuty dva osobní vlaky a jeden rychlík. 

Mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová řekla, že ve Slováckém expresu cestovalo 25 osob. Hasiči cestující autobusem evakuovali do Zábřehu, kde přesednuli na vlak. Okolnosti srážky vlaku s osobou vyšetřuje policie.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,