Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Michal Klíma, MAFRA

Dělníci ukradli v továrně materiál, vyvezli ho s odpadem a obratem prodali

  • 9
Jen velmi krátce se těšili z nelegálně získaných peněz čtyři muži, kteří z jedné z továren na Šumpersku ukradli materiál za téměř šedesát tisíc korun. Obratem ho sice prodali, den nato už si pro ně ale přišli policisté. Trest navíc zřejmě bude hrozit i kupci.

Čtveřice mužů ve věku od 26 do 36 let ukradla 240 kusů výrobních součástek v pátek 15. prosince v jedné z továren v Mohelnici, jejíž jméno policie neuvedla stejně jako detaily o typu ukradeného materiálu.

„Po předchozí domluvě v brzkých ranních hodinách materiál vyvezli ze skladu a u výrobní linky ho přebalili do jiných obalů,“ nastínila fintu zlodějů šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Součástky pak z firmy vyvezli společně s prázdnými krabicemi určenými k vyhození a o dva dny později prodali pětadvacetiletému muži. Kriminalisté však byli jen o jeden den pomalejší.

„Zadržení muži jsou nyní obvinění z trestného činu krádeže a hrozí jim až pět let vězení. Mladíkovi, který věci koupil, pak policisté vzhledem k okolnostem neuvěřili, že neměl ponětí o tom, že by zboží mohlo pocházet z trestné činnosti. Proto je podezřelý z trestného činu podílnictví,“ shrnula Vybíhalová.

V Mohelnici nejde letos o první případ krádeže přímo v továrně. V srpnu kriminalisté obvinili devět lidí z rozsáhlé krádeže světlometů do aut za téměř milion korun přímo v tamním podniku, ve které se vyrábějí. Ukradli je při expedici, kdy je nezanesli do systému a vyvezli z areálu.