V obci Lipová-lázně na Jesenicku v pátek ve večerních hodinách vyhořela střecha...

V obci Lipová-lázně na Jesenicku v pátek ve večerních hodinách vyhořela střecha chaty, kde bylo ubytováno asi třicet dětí a sedm dospělých. (12.4. 2019) | foto: HZS Olomouckého kraje

Na Jesenicku vyhořela střecha ubytovací chaty. Požár se obešel bez zranění

  • 2
V obci Lipová-lázně na Jesenicku v pátek ve večerních hodinách vyhořela střecha chaty, kde bylo ubytováno asi třicet dětí a sedm dospělých. Včas se dostali do bezpečí a událost se obešla bez zranění. Budova je z větší části poškozena, škodu zatím majitel nevyčíslil.

Příčinu požáru určí vyšetřovatel, sdělil mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

„Prvotní popis v tísňovém hovoru na linku 112 předznamenal problémy s komínových tělesem, dojíždějící jednotky návazně upřesnily rozšíření požáru do celé střešní části,“ uvedl mluvčí. 

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, v krátkosti se jim podařilo požár lokalizovat. „Operační středisko k místu vyslalo profesionální jednotku požární stanice Jeseník, přesněji posádky dvou cisternových vozidel a výškové techniky. Z řad dobrovolných hasičů také jednotky Jeseník a Lipová-lázně,“ uvedl Hošák.

Celá událost se obešla bez zranění osob. Výše škody po požáru bude majitelem určena dodatečně. Co přesně stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření. Po odvětrání a ochladnutí požářiště zde z důvodu dohledu bude na několik následujících hodin zůstávat místní dobrovolná jednotka.

Po odvětrání a ochladnutí požářiště bude na místě z důvodu dohledu na několik následujících hodin zůstávat místní dobrovolná jednotka, dodal mluvčí.

,