Diskuze

Mýcení hektarů borůvčí v jesenické rezervaci má zpoždění, firma nestíhá

Likvidace rozsáhlých porostů borůvčí v národní přírodní rezervaci Praděd, která má zajistit návrat původních vzácných druhů rostlin a živočichů, podle ochranářů povážlivě drhne. Práce nabraly hned v prvním roce zpoždění, jelikož dodavatel nestihl posekat území, které podle plánů měl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jim tam pošlu svoji bábu a budou mít po starostech. Ta jim to borůvčí zlikviduje rychle a spolehlivě.;-D

0 0
možnosti
Foto

J98i93ř17í 58P83a39j33k

12. 1. 2018 12:39

Borůvčí se šíří, kvůli šířící se kyselosti půdy. Posekání nic neřeší.

0 0
možnosti

Posečení řeší to, že borůvčí nevytvoří hustý porost, kde nemohou růst traviny a byliny.

V článku je to napsané.

Na horách, kde je podklad převážně neutrální či kyselý, je i kyselá půda a rostou tam rostliny, které takové prostředí jsou schopné tolerovat.

0 0
možnosti

To zas broučkaři vymysleli hovadonu ,při deštích začne eroze a tak začnou vymýšlet čím to zabránit a přjdou s boruvčim;-O;-€;-O

3 3
možnosti

Proč by vznikla eroze, když tam zatím kořeny borůvčí zůstávají a protože se jen seče, tak borůvčí bude ještě několik let až desetiletí žít (zpevňovat) a bude postupně nahrazované travním drnem?

Borůvčí tam zřejmě bylo i kdysi, ale protože se na horách, stejně jako všude v Sudetech, páslo, pastvou se udržovalo v nízké. A protože se nepase, tak krávy a ovce nahrazují křovinořezy.

Jinak - řeči, že půl metrů vysoké borůvčí dělá větší problémy při sečení moc neberu. Horší je ten objem hmoty, ale i s tím by si solidní firma měla poradit a hlavně - musela o tom vědět když práci naceňovala a přihlašovala se do výběrového řízení na zakázku.

2 1
možnosti