VIDEO: Lupič přiběhl s pistolí na benzinku, vyloupil ji a zmizel do tmy

  • 2
Policisté z Přerovska pátrají po maskovaném lupiči, který vyloupil tamní čerpací stanici. Obsluhu ohrožoval zbraní, příliš velkou částku si ale neodnesl. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Kamera, jejíž záznam nyní policie zveřejnila, zachytila lupiče maskovaného šátkem a kapucí přibíhat na čerpací stanici v Hustopečích nad Bečvou krátce po úterní půlnoci. Uvnitř přišel k obsluze stojící ve dveřích příručního skladu a ze vzdálenosti zhruba půl metru namířil muži z benzinky pistoli do obličeje.

„Začal na něj křičet, aby mu rychle dal všechny peníze a rukou ukazoval, aby šel za pult ke kase. Muž mu následně z obavy o život dal do přinesené igelitové tašky všechny bankovky v celkové hodnotě 16 800 korun. Lupič poté vyběhl z čerpací stanice a zmizel ve tmě,“ shrnula přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místo následně dorazili přivolaní policisté. Během vyšetřování a prohledávání blízkého okolí našli mimo jiné tašku s oblečením. Prověřují proto možnost, že se lupič po činu převlékl a oblečení použitého při zločinu se takto zbavil.

Nyní policisté žádají o pomoc při pátrání po lupiči i veřejnost.

„Lidé, kteří se v danou dobu pohybovali poblíž a všimli si něčeho podezřelého, případně by mohli poskytnout jakékoliv informace například k zajištěnému oblečení, se mohou obrátit na bezplatnou linku 158,“ uvedla Zajícová.