(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: MP Plzeň

Zavražděného muže nalezeného v Bečvě ubili bezdomovci, policie je obvinila

  • 4
Jen několik desítek hodin trvalo kriminalistům vyřešení případu mrtvého muže, jenž byl v pondělí nalezen v řece Bečvě poblíž Hranic. Policisté zadrželi tři bezdomovce, kterým jeho smrt kladou za vinu.

„Z prvotních závěrů vyšetřování vyplývá, že v neděli v noci se ve skupince bezdomovců odehrála potyčka, které předcházelo pití alkoholu. Napadeným byl čtyřiačtyřicetiletý muž z Hranicka nalezený druhého dne mrtvý v řece,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Díky rychlé práci policistů a strážníků Městské policie Hranice se podařilo hned po činu zadržet osmatřicetiletého muže, osmnáctiletého mladíka a jednoho mladistvého,“ dodal.

Všechny zadržené policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví a dva z nich také z vraždy, které konkrétně, ale zatím policie nechce vzhledem ke stále probíhajícímu vyšetřování zveřejnit.

Policisté ve středu navrhli státnímu zástupci vzetí trojice do vazby. Mužům obviněným z vraždy hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně až výjimečný trest. Obvinění jsou totiž podle přísnější kvalifikace používané mimo jiné pro vraždy spáchané zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem.

V regionu jde letos už o druhou vraždu mezi bezdomovci. Na konci března policisté obvinili ze stejného zločinu devětačtyřicetiletého muže bez domova, který se v olomoucké zahrádkářské kolonii v opilosti pohádal s dalším mužem a poté ho napadl a opakovaně udeřil trubkou. Pak si šel lehnout, ráno ale po probuzení napadeného našel už bez známek života.