VIDEO: Hasiči bojovali v noci mezi vánočními svátky s požárem líhně drůbeže

  • 0
Ani o Vánocích si nemohli vydechnout hasiči z Olomoucka. V noci oddělující první a druhý svátek museli vyrazit bojovat s plameny, které se ze zatím neznámých příčin rozhořely v hospodářské budově.

Telefonát oznamující hořící přístřešek pro drůbež v obci Bohuňovice si vyslechlo operační středisko tísňové linky 112 v úterý krátce po půl jedenácté v noci. Na místo následně postupně vyjelo šest jednotek hasičů.

„Místní jednotka následně upřesnila, že jde o větší budovu, zásah si nakonec vyžádal postupné nasazení šesti jednotek,“ uvedl mluvčí krajského hasičského sboru Zdeněk Hošák.

„Kromě profesionálních hasičů ze stanic ve Šternberku a Olomouci zasahovaly dobrovolné jednotky z Bohuňovic, Trusovic, Dolan a Bělkovic-Lašťan. Nasazena byla mimo jiné výšková technika a speciál pro doplňování dýchací techniky,“ dodal.

Navzdory snaze hasičů se ovšem plameny dřevěnou budovou rychle rozšířily, a protože se záhy začaly propadat části stropů, musely jednotky z bezpečnostních důvodů s ohněm bojovat pouze zvenku.

„Jednalo se o velmi náročný několikahodinový zásah, při kterém hasiči museli téměř po celou dobu pracovat v dýchací technice,“ podotkl Hošák.

Co bylo příčinou požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie, škoda zatím nebyla vyčíslena.

Hasiči z Olomoucka museli ve vánočním čase zasahovat také před Štědrým dnem a to v Újezdě na Uničovsku, kde hořela přístavba rodinného domu a také zaparkovaná auta. Škoda tak nejspíš přesáhne milion korun.

23. prosince 2018