Branislav Konrád

Branislav Konrád | foto: ČTK

Kohouti zaspali prvních deset minut. A Konrád opustil branku

  • 0
Jako by olomoučtí hokejisté ještě byli na předzápasovém rozbruslení. A vůbec nezachytili, že zápas s Litvínovem už začal. V čase 10:02 prohrávali doma 0:3.

Útočník Jurčík překonal pohotovou střelou po buly brankáře Branislava Konráda, jenž nestihl položit na led hokejku ani beton.

A trenéři jej vystřídali Martinem Falterem, který nastoupil vůbec poprvé v sezoně. Sice už neinkasoval, ale z mohutné ofenzivy kohouti vytěžili jen Strapáčův gól v předposlední minutě. A dvě tyčky.

„Takhle laxně nemůžeme do zápasu vstoupit, neumím vysvětlit, čím to bylo,“ štvala olomouckého kapitána Martina Vyrůbalíka porážka 1:3 od soupeře, který díky vítězství opustil poslední místo v extralize.

Pozor, ale tohle už je jiná Verva než na začátku sezony. Vyhrála pátý z posledních šesti zápasů, přičemž jako výrazná posila se ukazuje Ital Brian Ihnacak. V černožlutém dresu přidal už čtvrtý bod.

„Hrají teď dobře. Zvedli se,“ uznal Vyrůbalík.

Devátá Mora, jež předtím bodovala čtyři zápasy v řadě, to však Litvínovu bídným začátkem usnadnila až příliš. Nejprve ještě Konrád vychytal Kubáta a po chvíli i Jurčíka.

Toho však fauloval Strapáč a hosté přesilovku bleskově využili.

Již po sedmi sekundách se prosadil ranou od modré norský bek Sörvik. O 26 sekund později zvýšil na 2:0 obránce Gula.

„Prvních deset minut jsme zaspali, potom jsme se snažili, ale za stavu 0:3 se už smůla lepí na hokejky. Nastřelili jsme tyčky,“ povzdechl si olomoucký asistent Jan Tomajko. „Začátek nás stál zápas. Litvínov byl výborný v soubojích,“ dodal s tím, že Konráda, který inkasoval třikrát ze šesti střel, stáhli trenéři. „O vystřídání si brankář nikdy neříká.“

Slovenský reprezentant neříkal nic ani po zápase, když nepřišel na rozhovory s reportéry.

Moc sdílný nebyl na tiskové konferenci ani kouč vítězů Radim Rulík, tvářil se zakaboněně. „To proto, že jsem musel tak dlouho čekat, než tiskovka začne,“ vysvětlil. A pak přece jen dodal: „Povedla se nám první třetina. Od druhé jsme se už jenom bránili, Olomouc byla jednoznačně aktivnější. Dvě třetiny jsme byli v hluboké defenzivě.“

To dokládá i počet střel 42:19.

Gólman Petrásek podržel Litvínov a při šancích Laše se Staňkem mu pomohly tyčky. „Asi jsme urazili štěstěnu v první třetině,“ přemítal olomoucký zadák Jiří Ondrušek, jenž přihrál v závěru na jediný gól Mory. Více zaujal tím, že zrušil vyloučení soupeře, když přiznal, že jej trefil do hlavy puk, nikoli hokejka litvínovského Trávníčka. Skvělé gesto fair play.