Zloděj se zmocnil oranžového taktůrku. | foto: Policie ČR

Řidič nad ránem potkal muže na zahradním traktůrku, vyklubal se z něj zloděj

  • 4
Muž na zahradním traktůrku zaskočil nad ránem řidiče, který vezl zboží do Krásné Studánky v Liberci. Přivolaní policisté zjistili, že stroj je kradený. Zloděj k němu přibral i lahve s alkoholem a motorovou pilu. Nyní mu hrozí až tři roky ve vězení.

Zloděj se pro zahradní traktůrek vypravil minulý týden v pondělí krátce po půlnoci. Šel pro něj pěšky z Vratislavic až na sportoviště v Krásné Studánce. Desetikilometrová cesta mu zabrala zhruba tři hodiny.

„Na místě nejprve vykopl dveře nedaleké garáže, v níž se zmocnil klíčů od přístavku, ve kterém spočíval traktůrek. Během několika okamžiků již seděl na oranžovém stroji a za hluku spalovacího motoru vyrazil do noci,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. 

Před odjezdem muž ještě vypáčil okno nedaleké restaurace a vzal několik lahví alkoholu.

„S naditým batůžkem a motorovou pilou, kterou přibalil ve skladu, usedl znovu na stroj barvy zralého pomeranče a vydal se vstříc novému dni,“ zmínil mluvčí.

Zloděj si ale jízdu příliš dlouho neužil. Na silnici ho potkal zásobovač, který ihned kontaktoval policii. „Jedu se zbožím přes Krásnou Studánku a proti mně profrčel chlápek na zahradním traktůrku. Zajímalo by mě, co bude ve tři ráno kde sekat,“ uvedl na policejní linku. 

Přivolaní policisté během několika okamžiků muže na traktůrku zastavili. Ten následně putoval do policejní cely. Nyní mu za krádež hrozí vězení v od šesti měsíců až po tři roky. Majitelé si škody vyčíslili na částku bezmála 15 tisíc korun.