(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS Jihomoravského kraje

Auto rozkolísané rychlou jízdou skončilo v kotrmelcích, řidič zahynul

  • 9
Vysoká rychlost a nezvládnuté řízení zřejmě stály život řidiče osobního automobilu, který dopoledne havaroval u Mimoně na Českolipsku. Vůz vylétl ze silnice a skončil v kotrmelcích, řidič z auta vypadl a na místě zemřel.

Podle svědka jel šedesátiletý řidič od Hvězdova na Mimoň. „Na příjezdu k Mimoni měl auto při průjezdu zatáčkami ve velké rychlosti tak rozkolísané, že vyjel mimo silnici a v sérii se tady několik desítek metrů s vozidlem otáčel ze střechy na kola v kotrmelcích,“ popsala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že řidič při nehodě z vozu vypadl. „Když se tak stalo, auto se dle svědka ještě několik desítek metrů převracelo.“

Nehoda se stala před polednem na silnici třetí třídy mezi Mimoní a Hvězdovem, což je část Ralska. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník.

„V době příjezdu hasičů se vůz nacházel mimo komunikaci. I přes veškerou snahu záchranářů a hasičů zemřela přímo na místě nehody jedna osoba,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Pavlína Bílková. Příčinu havárie vyšetřuje policie.

V kraji se dnes stala ještě jedna smrtelná nehoda. Na trati mezi Novým Borem a Jedlovou srazil vlak ženu. „Její zranění nebyla slučitelná se životem,“ sdělila Bílková.