V Liberci se srazil autobus s pick-upem, řidiče odvezli záchranáři

  • 3
Po druhé hodině odpolední se v Kunratické ulici v Liberci střetl autobus městské hromadné dopravy s pick-upem. Policie silnici uzavřela, momentálně vyšetřuje okolnosti vzniku havárie. „Zasahujeme na místě nehody, v souvislosti s odstraňováním jejích důsledků je komunikace neprůjezdná,“ sdělil mluvčí krajské policie Vojtěch Robovský.

V autobuse městské hromadné dopravy linky 22, která mířila na Kunratické sídliště, bylo v době nehody osm cestujících a řidič, nikdo z nich se nezranil. Řidiče pick-upu museli vyprošťovat hasiči. „Pacient utrpěl středně těžká poranění, byl při vědomí. Převezli ho do nemocnice na traumacentrum,“ řekl ČTK mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Jestli byl řidič bílého pick-upu Peugeot Partner pod vlivem alkoholu, není jasné. „Alkohol zatím není vyloučen, je předmětem dalšího řízení,“ informoval Robovský. Příčinu nehody policie vyšetřuje. „S velkou pravděpodobností řidič osobního auta, který jel ze serpentin směrem dolů, nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky,“ dodal mluvčí policie.

,