U zastupitelů za ODS stojí v radničním Zpravodaji, že kandidovali za Starosty.

U zastupitelů za ODS stojí v radničním Zpravodaji, že kandidovali za Starosty. | foto: Radniční zpravodaj

Za Starosty zvolili členy ODS, hlásá Zpravodaj. Stal se terčem vtipů opozice

  • 1
Nově zvolení zastupitelé ODS v Liberci kandidovali za konkurenční Starosty. Aspoň to hlásá nový Radniční zpravodaj. Nejde však o odhalení komplotu, nýbrž o tiskovou chybu.

Kdo se v liberecké politice příliš neorientuje, možná bude chvíli zmaten až otevře tištěný Radniční zpravodaj. Na prostřední dvojstraně měsíčníku, který vydává magistrát, je přehled nově zvolených zastupitelů. Se stranickou příslušností i počtem získaných hlasů.

Je v tom však i kouzlo nechtěného. Zaskočeni mohou být voliči Starostů a ODS. U všech čtyřech zastupitelů za ODS totiž stojí, že kandidovali za Starosty.

„Teď už je jasné, proč Starostové tolik trvali na tom, aby základním stavebním kamenem nové koalice byla dvojice SLK + ODS. To mohli říct rovnou,“ vtipkoval na adresu povolebních vyjednávání Pavel Felgr z uskupení Liberec otevřený lidem (LOL).

Právě LOL odmítla do koalice, ve které bude i ODS, vstoupit. Pravdou je, že Starostové nijak nevysvětlili, proč na spojení s ODS trvali.

Ve Zpravodaji je za ODS i Martin Kolafa, který ovšem na radnici nebude. Svůj post totiž přenechal Lumíru Vadovskému. Vzdát se mandátu ale může až na ustavujícím zastupitelstvu, jehož datum ještě není dané.