- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pražič a kavárník Martin Kozel v novém prostoru DOK | foto: Tomáš Lánský, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Říká se, že za každým podnikatelským úspěchem stojí zajímavý příběh. Ten, který zažili bratři Martin a Karel Kozlové z Liberce, je celý provoněný kávou. Nejprve si otevřeli malou kavárnu, v roce 2015 založili i vlastní pražírnu Nordbeans.
Z malého podniku se za pět let stala mezinárodně orientovaná firma, kde se měsíčně upraží pět tun kávových zrn a kde se půlka Liberce naučila pít výběrovou kávu. Své dodavatele si pečlivě vybírají přímo v zemích původu. A to není vše. Když se tedy zrovna neprodírají džunglí Etiopie, neutíkají před jedovatými tarantulemi nebo ozbrojenými milicemi v Kolumbii, tak třeba stavějí v opuštěném železničním depu v Liberci velkorysou pražírnu s kavárnou jménem DOK.
Připojte se ještě dnes a získejte: