Diskuze

Na železnici nadáváme. Ale máme ji rádi, říká spisovatel Rudiš

Spisovatel Jaroslav Rudiš je železniční člověk, jak sám o sobě praví. Zanícení pro dráhu dokazuje i ve své poslední česky vydané knize Návod na použití železnice. A v rozhovoru pro MF DNES se mimo jiné svěřuje, jak tráví Vánoce ve svém domovském Českém ráji.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

S tou krásou na trati Liberec - Stará Paka má pán recht. Jezdím tudy 2x ročně - jaro a podzim - a je to vážně nádhera! A je to nádhera až do Dvora Králové.

1 0
možnosti
JB

J29a76n 41B55í89l88e62k

25. 12. 2023 7:31

Já na železnici nadávám, když se zastaví vlak v poli a do cílové stanice pozdě, což se občas stane. Když jede podle jízdno řádu tak ji chválím. Rovněž nadávám na staré vagony, které nemají WiFi a jsou špinavé při tom je v jízdním řádu uvedeno že ve vlaku je WiFi k dispozici.Chválím moderní soupravy kde je čisto i na WC. Těžko se chápe, že za jízdu retro vlakem často platím vyšší jízdné než za pohodlí v novém vlaku. Jezdívám rychlíkem Svitava z Prahy do Svitav a ještě týž den zpět už déle, než 60 let a pokrok dobře vnímám. Když jsem začínal, jezdila ještě pára a v Č. Třebové se jeden čas měnili lokomotivy. Jízdenky s místenkou kupuji na internetu a prokazuji se jimi v mobilu, což je pokrok. Cesta trvá téměř 2 h a mohla by se ještě zkrátit o zbytečně douhou zastávku v Kolíně, Pardubicích a někdy v České Třebové. Tyto výtky píši jak námět pro zlepšení situace na této trati právě z důvodu že mám železnici rád

2 0
možnosti