Houbař si při pádu do rybníka zlomil nohu. | foto: ZZS LK

Houbaři se zvrtla hůl, při pádu do rybníka si zlomil nohu a nemohl ven

  • 5
V hluboké vodě a se zlomenou nohou skončil senior z Liberce, který vyrazil na houby k Pivovarským rybníkům. Při zdolávání prudkého svahu se mu zvrtla hůl a spadl do rybníka, ze kterého se nemohl sám dostat. Přivolaní záchranáři pak museli povolat i hasiče, aby seniora společně vylovili.

Muž vyrazil na houby k Pivovarským rybníkům ve Vratislavicích nad Nisou. „V měkkém terénu se mu probořila francouzská hůl. Vlivem toho spadl do rybníka,“ uvedl zastupující mluvčí záchranářů Petr Matějíčka.

Senior se nacházel nedaleko břehu, přesto byl již v hluboké vodě a držel se větve. Podařilo se mu však zavolat záchranáře, kteří na místo ihned přijeli. Ani ti však muže z rybníku nedostali.

„Pán by objemnější, takže by ho nedokázali vytáhnout. Hodili mu proto páteřní desku, která slouží k záchraně na vodě, aby se jí držel, a zavolali si na pomoc hasiče,“ přiblížil Matějíčka.

Záchranáři společně s hasiči nakonec muže dopravili z vody na břeh. Senior si při pádu do rybníka zlomil nohu, ale žádné další zranění ani podchlazení neutrpěl.

Muž skončil v jednom z Pivovarských rybníků.

Muž skončil v jednom z Pivovarských rybníků.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz