Restaurace zavřela na konci loňského července. Už loni v březnu se však na úřední desce radnice objevila nabídka k pronájmu jejích takřka 300 metrů čtverečních. Radnici se ozvalo několik vážných zájemců.
„O výběru nového nájemce rozhodne výběrová komise. Ta stanoví pravidla, podle nichž se nakonec vybere zájemce o pronájem,“ uvedla mluvčí radnice Markéta Hozová. „Předpokládáme, že Adam a Eva bude znát nového nájemce do konce března.“
Kdo je ve hře a jak vysoké bude nájemné, zatím magistrát neupřesnil.
Jen pro příklad: průměrná cena malé kanceláře podle realitních serverů v blízkosti restaurace vyjde na přibližně 130 korun za metr čtvereční.
Jenže tady půjde jistě o větší peníze. Jde totiž o klíčovou restauraci v samotném srdci města. Nový provozovatel bude navíc muset hodně investovat do úprav interiérů.
Když totiž bývalý hospodský restauraci opustil, uvnitř zůstala spoušť.
„Uvnitř zůstala nejen většina vybavení, ale i například zbytky jídla. Prostory restaurace musely být deratizovány a dezinfikovány,“ připomněla Hozová.
Po úklidu bylo také nutné provést revize rozvodů vody, elektřiny a plynu. „Zásadní úpravy interiéru si provede až nový nájemce sám v souladu se svými záměry,“ doplnila Hozová.
Když MF DNES loni v srpnu informovala o zavření Adama a Evy, na facebookovém profilu se vyrojilo mnoho názorů od Jablonečanů. Drtivá většina z nich změnu nájemce přivítala. Ještě na přelomu desetiletí patřil Adam a Eva mezi vyhlášené podniky, jenže poté jeho věhlas dosti klesl.
„Kdysi to byla moje oblíbená hospoda, v posledních letech tam ale byla nepříjemná a pomalá obsluha a předražené jídlo. Snad s jiným majitelem půjde kvalita nahoru,“ domnívá se jeden z diskutujících.
S podobným názorem se přidal i další: „Ať to bude mít kdokoli, horší to nebude. Amatérská pomalá obsluha, která se každý měsíc měnila, na čepu jedno z nejhnusnějších piv, celkově zoufalá úroveň,“ postěžoval si.