Taylor Doherty z Liberce (vpravo) se raduje z gólu v zápase s brněnskou Kometou.

Taylor Doherty z Liberce (vpravo) se raduje z gólu v zápase s brněnskou Kometou. | foto: ČTK

Liberečtí hokejisté začnou druhou půlku extraligy v Plzni

  • 0
Po desetidenní reprezentační přestávce se znovu rozjíždí hokejová extraliga. Tým Bílých Tygrů Liberec čekají do konce kalendářního roku čtyři zápasy, z toho tři na ledě soupeřů. V dnešním 27. kole se druhý celek tabulky představí na ledě osmé Plzně, která postoupila do semifinále Ligy mistrů.

 Liberečtí v extralize třikrát za sebou naplno bodovali při skóre 13:3, poslední tři utkání v Plzni však prohráli. Reprezentační pauza rozdělila základní část soutěže na dvě poloviny. Bílí Tygři sice do té první vstoupili porážkou právě na západě Čech 0:4 a gól nedokázali vstřelit ani poté doma s Pardubicemi, pak se však rozjeli k báječným výkonům, které tým katapultovaly do popředí tabulky a liberecké opory do čela kanadského bodování.

Suverénně nejproduktivnějším hráčem celé soutěže je útočník Marek Kvapil, který ve 24 zápasech získal 39 bodů za 13 gólů a 26 asistencí. Bodovat navíc dokázal už ve 22 utkáních v řadě a pokud prodlouží svou šňůru i dnes v Plzni, vyrovná v historických tabulkách Jaroslava Bednáře.

Dobře si v kanadském bodování vedou i další liberečtí hráči. Na pátém a šestém místě jsou Libor Hudáček (11+12) a Radan Lenc (10+13). Paradoxní je, že mezi střelci se s 13 brankami na děleném druhém místě kromě Kvapila drží i Michal Bulíř, který přitom za Liberec odehrál jen 11 úvodních zápasů a pak odešel do ruského Magnitogorsku.

Liberec se spoléhá na skvělé přesilovky, využije každou čtvrtou a je v tom nejlepší v extralize. Má také nejvíce vstřelených gólů na zápas (3,46).