Peter Nagy

Peter Nagy - Zpěvák a fotograf Peter Nagy má rád bezstarostnou jízdu, psychologické knihy a krvavé steaky | foto: ČTK

OBRAZEM: Peter Nagy vydal knihu aktů. Podívejte se na ukázky

  • 10
Book 1 je název fotografické knihy známého slovenského zpěváka, skladatele a textaře Petra Nagye, který se vedle hudby už několik let věnuje fotografování černobílých uměleckých aktů a portrétů.

Peter Nagy vystavoval v Praze, Bratislavě a ve Vídni, jeho fotografie se rovněž objevují v nejrůznějších mezinárodních kalendářích. Fotografoval pro časopis Playboy, v roce 2007 byl fotografem České Miss.

Peter Nagy

Peter Nagy Slovenský popový zpěvák a v posledních letech i fotograf se narodil roku 1959. V 80. letech patřil mezi nejúspěšnější československé interprety, v roce 1985 zvítězil v anketě Zlatý slavík. Natočil sedmnáct alb. V posledních letech se věnuje umělecké fotografii, jeho hlavním tématem je žena.

Publikace Book 1 obsahuje fotografie vytvořené od roku 2004 až do současnosti. Tematicky je více než stopadesátistránková kniha rozdělena do tří kapitol obsahujících snímky nabité erotikou.

z knihy Peter Nagy: Book 1

Fotografie z první kapitoly Black &  Wild Photos se vyznačují extravagancí a kompoziční odvahou.

z knihy Peter Nagy: Book 1Rum & Choco je název kolekce, která vznikala na autorových na cestách po exotických zemích. Její název symbolizuje žlutou barvu jako rum a hnědou jako čokoládu – dohromady tedy sépiovou jako dominantní tón fotografií této kapitoly.

Knihu uzavírá kapitola nazvaná Swans, obsahující snímky, pro něž je typický romanticko-něžný nádech.