Diskuze

Architekt Jan Kaplický odmítl státní cenu za výtvarné umění

Jan Kaplický odmítl cenu ministerstva kultury za přínos v oblasti výtvarného umění a architektury. Autor kontroverzního návrhu nové Národní knihovny se stal vůbec prvním umělcem, který ocenění nepřijal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bozako

21. 10. 2008 8:55
.

;-D tak tak

0 0
možnosti
RK

muzikus

21. 10. 2008 0:39
samozrejme

To byla jedina mozna, a spravna, reakce. Zarazejici je ovsem hloupost ministerskych uredniku, kteri mu tuto cenu nabidli. Jak jiz nekdo nize poznamenal, jde pouze o lacinou snahu koupit si odpustek. Cele to vypovida o moralni urovni ceskych politickych predstavitelu, a uroven teto diskuze to az na vyjimky podtrhuje.

0 0
možnosti
TK

username

21. 10. 2008 0:12
za co?

Promiňte, ale já se mu taky nedivím. Za co mu chtějí dát cenu, když mu tady zatím nic nestojí a to co se mělo stavět a to co bylo (mezinárodní komisí dle platných regulí) schváleno mu to stejné ministerstvo zatrhlo? Vždyť z jejich strany to je zjevná snaha koupit si odpustek.

A že se podbízí? Obávám se, že to žádný člověk, který neemigroval nepochopí. Velká část emigrantů v cizině celou dobu podporovala Československo a českoslovenství - zakládali kluby, vydávali literaturu, sházeli se a řešili problematiku života v ČR, působili na mezinárodní politické a umělecké scéně pro zviditelnění českých problémů - stali se z nich podstatně větší patrioti/nacionalisti/... než je naprostá většina Čechů (ne tak Slováci, ti to chápou velmi dobře). V srdci jsou stále Čechy a chtějí zanechat v Česku svůj otisk. Ale stejně jako Češi zavírali a věšeli po '48 "britské" letce, tak stejně tak nyní vraždíme myšlenky komunistických emigrantů.

0 0
možnosti
VBPZ

V.I.P. blogger Patrik Zpalmyspad

20. 10. 2008 21:56
Nechceš?

Tak si vyliž pr'del, dědku. O ty tvoje "skvosty" tady stejně nikdo normální nestojí :-©

0 0
možnosti
PM

pamu

20. 10. 2008 21:19
to snad neni mozny

na jedny strane zablokuju neco abych to na druhy strane ohodnotil cenou? asi sem vazne jinde.......chudak Jenda,todle se muze fakt stat jen u nas....R^

0 0
možnosti
ČB

Gropius

20. 10. 2008 21:06
Jací jsme...

je dost dobře vidět v této diskusi...:-/

0 0
možnosti
RH

roman15

20. 10. 2008 19:26
Tak a máte to....

Konečně nám někdo "ukázal" jací vlastně jsme......

0 0
možnosti
P

predátor

20. 10. 2008 19:22
Dost Kaplického

Nezdá  se  Vám  ,  že  ten   Kaplický , už je trapný ? At mě nikdo netvrdí , že je architekt světového formátu . O architekta světového formátu se ve světě perou , aby jim udělal projekt . Ale tenhle Kaplický se tady u nás neustále podbízí ,  vtírá  a to světoví  architekti nedělají . Kdo s tím   vůbec  přišel že je světový architekt ? Nějací  vychcaní  uředníčci  ,  co  chtěli , opět  profitovat   ?   Miliarda sem , miliarda tam ? Takových jak on po světě chodí . U nás z něho někdo udělal , jako z mnoha jiných boha . Kde  byl  do  roku  2005  . Nikdy  jsem  oněm  neslyšel . Těch  pár  slátanin  co  navrhl ,  někde  ve  světě , mu  zřejmě   zrealizovali  jen  proto  ,  že jeho  projekty  byly  o  hodně  levnější ,  než  od  těch  opravdových  světových  architektů jako  Calatrava  atd ,  nebo  se   tito  architekti  o  tyto  projekty  ani  nezajímali .  Mě to připadá , že si do Česka přijel na starý kolena doplnit svoje bankovní konto . Má mladou manželku , musí se  sypat .

0 0
možnosti
TH

hawell

21. 10. 2008 10:46
Re: Dost Kaplického

8-o neco tak blebeho, jako je tenhle prispevek sem dlouho nevidel..;-D

0 0
možnosti
T

TurboFrank

20. 10. 2008 19:08
Má recht. Taková cena od komediantů nemá žádnou hodnotu.

Asi stejnou jako Topolánkovy medaile Mašínům.

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

20. 10. 2008 18:57
urazena jesitnost

pana kaplickeho nezna mezi. "kdyz jste mi hodili hracku (chobotnici) do kanalu, tak si od vas nic nevezmu"... tady si neustale nekdo mysli, ze je nositelem univerzalniho vkusu a ze vsichni, kteri s kaplickeho chrchlem nesouhlasi, jsou bud komunisti nebo nemaji vkus....tak nevim, kdo ma bolsevicke manyry, ze by pan kaplicky???

0 0
možnosti