Diskuze

Deitch: StB mě nechala být, přinášel jsem jim dolary a nevedl závadné řeči

Do Česka přijel na deset dní a nakonec tu zůstal na celý život. Oscarový animátor Gene Deitch sepsal své vzpomínky v knize Z lásky k Praze. Raději je však měl pojmenovat Z lásky ke Zdeně. Nebýt totiž jeho milované manželky, asi by tu nikdy tak dlouho nezůstal. Letos oslaví 94 let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J62a18n 36B65l75a17n45a

19. 3. 2018 16:11

Chemie dělá divy ...............

0 0
možnosti
ZV

Vsechny problemy s ohrevem vody v nasich panelacich, domcich, cinzacich chapu, ale v Alcronu tepla voda 2x tydne????????? Muze to byt pravda??? Mezinarodni hotel a nepousti teplou vodu???

0 0
možnosti
JB

Tenkráte paneláky nebyly. leda pár. To že měli 2 X týdně teplou vodu se považovalo za přepych, to dobře 90 procent lidí nemělo přívod teplé vody a sami si ji museli ohřívat. JInak měl možnost nakupovat v Tuzexu a po případě si zajet nakoupit do Německa a jezdil do New Yorku, takže nežil tak jako obyčejný čech.

0 0
možnosti

Tak jistěže byla teplá voda jen třeba dvakrát týdně i v barácích s dálkovým topením - byť třebas s vlastní kotelnou. A naprosto běžná byla hláška: Teče už teplá voda? Jo, teče, ale je studená;-D

0 0
možnosti
MK

Škoda, že v článku není, kdy sem přijel.

0 0
možnosti
KT

V první polovině šedesátých let.

1 0
možnosti
Foto

P80e28t88r 54A21d49l49e86r

18. 3. 2018 16:56

no, autorka by si mela zjistit, jak to je s temi prihlaskami o oceneni americkou filmovou akademii doopravdy: podava je produkce, tedy ten, kdo ten film vyrobil, a ten to musi prokazat ... jinak: tu knihu jsem cetl v puvodnim zneni, a tolik nesmyslu najednou, to bylo k ustrnuti ...

0 0
možnosti
MZ

M41i78l10a27n 15Z45i24c13h

18. 3. 2018 14:42

ta jeho hlaska,ze se bude moci koupat ve stredu a v sobotu me pripomela Rencinuv porevolucni kresleny vtip,kde jsou dva usmudlani venkovane a postavicka Rambouska tam rika, pani novinarka Wilsonova je sokovana,ze vam komuniste zakazovali se myt

3 1
možnosti
Foto

Já taky nechápu. Socík stál za houby, ale koupat jsme se normálně mohli. Jestli ta zmínka v článku měla znamenat, že jako netekla voda, nebo nebylo mýdlo, tak voda tekla ( a neplatilo se za ní tolik jako dnes) a mýdlo bylo. Byť nic moc kvalita. Jak píšu, socík stál za nic, ale rozhodně lidé neumírali hlady na ulici a voda (teplá) normálně tekla.

6 3
možnosti
RB

Paní Zavřelová, máte tam hrubku: ... - obě části jeho okolí, americká i československá, jej považovali za špiona (pomůcka: ty části ho považovaly ...).

3 0
možnosti
RT

Tak to je ten záhadný "džín dajč" z titulků po kačerech z Kačerova... díky:-)

3 0
možnosti
JP

Docela jsem procestoval svět. A myslím, že nejkrásnější holky jsou na Slovensku. Pak následuje Česko. Ale hezké jsou např. i Španělky nebo Kolumbijky a Brazilky.

7 0
možnosti
RS

No to určitě, když každá druhá Češka má nadváhu.

3 3
možnosti
RS

Důkaz, že v Československu se asi nežilo tak zle.

1 21
možnosti
JP

Tak pán tu měl životní lásku a zajímavou práci. On se mohl kdykoliv svobodně rozhodnout odjet pryč, zatímco 15 mil. lidí žilo za plotem.

11 0
možnosti