Diskuze

Výborný lesbický román Špičkou jazyka je čtením pouze pro otrlé

Viktoriánská éra se líčí jako jedno z nejkonzervativnějších období britských dějin. Každý zákaz však znamená i jeho porušování a právě na to upozorňuje svou literární prvotinou nazvanou Špičkou jazyka britská prozaička Sarah Watersová. Konec 19. století podle ní nebyl jen pokrytecký a prudérní, ale také plný vášně a zakázaných vzplanutí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Semper_2

16. 4. 2010 1:03
........

;-DRvRv

0 0
možnosti

Barbarka_CZ

13. 4. 2010 21:20
Zlodějka

Zrovna včera jsem byla na návštěvě u sestry a tuhle knihu jsem tam zahlédla. Uvažovala jsem, že až dočtu, co mám nyní rozečteno, půjčím si ji. Pokud mě zaujme, ráda si přečtu i Špičkou jazyka, vypadá to zajímavě.

0 0
možnosti

Wohma

13. 4. 2010 10:48
Pocet stran?

V clanku se mluvi o temer peti stech stranach, dole je jenom 398 :-)

S tou historickou verohodnosti by me to zajimalo, uz i bezne emancipovane postavy od Bronteovych, Elliot(ove) nebo Hardyho byly necim naprosto nevidanym mezi tehdejsi stredni a vyssi vrstvou (a pracujici trida si v nicem moc vyskakovat nemohla), podobne volnomyslenkarstvi bylo v 19. stoleti (nejen) spolecensky velmi nebezpecne. Kazdopadne knizku jsem necetl, takze je to spis podnet k diskuzi, ktera tu stejne nevznikne, protoze tuhle sekci nikdy nikdo necte :-/

0 0
možnosti

13. 4. 2010 12:05
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti