Šestý Potter bude nej, tvrdí Rowlingová

  • 4
Šestý Harry Potter prochází posledními úpravami. Autorka J. K. Rowlingová knihu sebevědomě označila za jednu z nejlepších, které kdy napsala. Bez vysvětlení ale připustila, že se díl s podtitulem Princ dvojí krve někomu nejspíš líbit nebude.

Autorka uvedla, že dělá na knize poslední úpravy, přičemž je s ní více spokojená, než tomu bylo u většiny předchozích dílů.

"I kdyby se nikomu jinému nelíbila - a někomu nebude - vím, že pro mne zůstane jednou z nejmilejších z celé série. Koneckonců si člověk musí udělat radost sobě, než potěší někoho jiného," říká devětatřicetiletá autorka.

Podle britské společnosti Bloomsbury, která knihy o Harrym Potterovi vydává, překonaly předběžné objednávky na šestý díl Harry Potter and the Half-Blood Prince očekávání. V Británii a USA by měla vyjít v polovině července. - více zde

Kromě svého nadšení Rowlingová k novému počinu sdělila, že před dopsáním sedmého a posledního příběhu si dopřeje delší odpočinek. Žádný termín přitom neuvedla. Usoudila jen, že nebude moc psát v "mnoha příštích měsících".

Předchozí díl Harry Potter a Fénixův řád se stal loni v Česku nejoblíbenější dětskou knihou, jak o tom rozhodlo více než dva tisíce malých čtenářů v anketě Suk 2004 - Čteme všichni. - více zde

Autorka knih o čarodějnickém učni Harrym Potterovi a nejprodávanější britská spisovatelka Joanne K. Rowlingová na mezinárodním knižním festivalu v Edinburghu (15. srpna 2004)

,