Kreslíř časopisu Sorry vydal Postrach vod

Humorista a kreslíř Zdeněk Hofman představil ve středu na Vyšehradě svou novou knihu Postrach vod aneb Rybářská knížka. Veřejnosti je Hofman známý především jako autor vtipů v časopise Sorry, zde však od svého drsného humoru trochu ustoupil a čtenářům se představuje jako vášnivý rybář.

Většinu knihy zabírá pochopitelně kreslený humor, a to výlučně vtipy rybářské. Kromě nich zde však čtenář nalezne i několik krátkých povídek, které Hofman vypráví jak ze svých vlastních zážitků, tak i převypravuje příběhy svých kamarádů a známých nebo historky, které někde zaslechl.

Další část knihy tvoří vyprávění o dalekých cestách za rybařením, kdy se nadšenci, většinou Hoffmanovi přátelé a někdy i on sám, vydávali za vysněnými úlovky až na opačnou polokouli. Přečíst si můžete například, jak se chytá tajmen v Mongolsku nebo tuňák na Kostarice. Mimo to knížka ještě obsahuje oddíl originálních úlovků, které jsou samozřejmě doloženy i fotografiemi a na závěr vám nabídne i několik osvědčených rybářských receptů.

Zdeněk Hofman:
POSTRACH VOD
aneb Rybářská knížka
vydalo Dexempo
doporučená cena: 119 Kč
Postrach vod aneb Rybářská knížka si rozhodně nečiní nárok stát se nějakým bestsellerem nebo kritiky opěvovanou knihou. Hofman se v ní prostě vyznává jen ke své největší životní lásce, a tak má kniha opravdu smysl jen pro zanícené rybáře, kteří znají ten pocit, který autor popisuje v úvodu: "Když ti zabere veliká ryba, pochopíš, že všechno je jinak. I kdybys byl na smrt nemocný, tak těch pár vteřin nebo minut budeš zdráv, jako nikdy před tím. Ruce pevně svírají prut a ty jen odhaduješ, co se děje pod hladinou. Jestli povolit nebo přitáhnout. Ryba hledá spásu v křoví, či v jiné vázce a je jen na tobě jak si poradíš,"

Tasemnice

Žížala

Klep!

Zubatá