Helena Vondráčková

Helena Vondráčková - Zpěvačka Helena Vondráčková | foto: Roman Čejka, MF DNES

Helena Vondráčková odhalila svoje vzpomínky

  • 9
Zpěvačka Helena Vondráčková vstoupila do světa literatury. Vydala memoáry Vzpomínám a nelituji, které připravila ve spolupráci s publicistou Janem Hlaváčem.

"Od běžných memoárů se liší tím, že je koncipována do dvancáti povídek, v nichž se beletristickou formou popisuje Helenin příběh," řekl Hlaváč o stopadesátistránkové publikaci.

"Já jsem tu knížku nepsala, já jsem jenom vzpomínala a diktovala na magnetofonový pásek a Honza to zpracovával," řekla Vondráčková. Výlučné autorství nepopírá pouze u jedné z povídek, která vychází z jejího deníčku.

Psaní však podle Vondráčkové příliš těžké není. "Já si myslím, že když člověk má na co vzpomínat a trošku má smysl pro nějaký styl psaní, tak může napsat i dobrou knihu," konstatovala zpěvačka.

Přesto raději psaní nechá odborníkům. "Takovým neobvyklým způsobem, jako to napsal Honza, bych to já asi neuměla. Radši budu zpívat," dodala.

Spoluautor Hlaváč ovšem její stylistické schopnosti nepodceňuje. Zná je totiž ze zpěvaččiných deníků, z nichž mu Vondráčková předčítala.

"Musím říct, že je to úžasně napsané, že Helena psát umí, a myslím, že kdyby měla čas, tak by to napsala bez problémů, protože deníky jsou úžasné a vtipné," uvedl Hlaváč.

,