Sunflower Caravan

Sunflower Caravan | foto: Beth

Začínají United Islands: v osmnácti pražských klubech se dnes hraje zdarma

  • 1
Všechny nejprestižnější pražské rockové kluby v Praze dnes otevřou své brány návštěvníkům bez nároku na zaplacení vstupného. Tradiční Klubovou nocí začíná festival United Islands, který potrvá do sobotní noci.

Týden pro 007 - Tata Bojs, MardošaDobře známé tváře české hudební scény, ale i řadu čerstvých objevů doporučilo do programu Klubové noci hned několik externích dramaturgů, mezi nimiž jsou například hudební publicisté Honza Vedral, Petr Vizina a Jana Kománková nebo muzikanti Mardoša a Ota Balage.

Stejně jako hlavní program United Islands, který bude probíhat v pátek a v sobotu na několika povltavských scénách, ani soupiska Klubové noci nemá stylové a žánrové hranice, prvotní při výběru účinkujících byla kvalita, případně neokoukanost.

Žofie KabelkováA tak se v barvitém programu představí například na jedné straně řada DJů, alternativně-elektronické Kazety (klub Cross), na straně druhé moderní folkové písničkářky (Karolina Kamberská a Martina Trchová v Blues Sklepě, Jana Šteflíčková a Žofie Kabelková v galerii Malostranské besedy).

Abigail Ybarra (Prokop Tomášek)Bude se hrát moderní rock kupříkladu v podání The Pooh a Vees (Vagon), Sunflower Caravan (Meet Factory), Dreadrot (Klub 007) či Please The Trees (Palác Akropolis), stejně jako jazz multiinstrumentalisty Bharaty Rajnoška (Jazz Club U staré paní), blues Hanky Dundrové & The Kids (Malostranská beseda) či mimořádně energický "kořenný" rock Abigail Ybarra (tamtéž). Kompletní program Klubové noci najdete zde.