Z klipu Depardieu od kapely Wohnout

Z klipu Depardieu od kapely Wohnout | foto: Michal Skořepa

VIDEO: Kapela Wohnout se převtělila do Gerarda Depardieu

  • 0
Wohnout pouští do světa další klip z alba Miss Maringotka, které vyšlo na konci loňského roku. Je to již šestý videopočin k této desce a plánují se další. Kapela si tentokrát posvítila na herce Gerarda Depardieu, do něhož se celá skupina převtělila pomocí silikonových nosů.

„Tak jsme si na toho Gerarda museli posvítit my. Nikdo se k tomu neměl, nikdo se k tomu nějak extra nevyjádřil, asi se v tom neradno šťourat. Jenže ono to nedalo spát. Co on ten chlap francouzskej nosatej v tom Rusku, že jo? A tak jsme se k tomu postavili jako čtyři chlapi a praštili jsme do stolu. A ejhle. Ona z toho písnička. Až nám z toho narostl samou pýchou taky frňák,“ komentuje vznik písně a klipu zpěvák Honza Homola.

Kromě celé kapely si ve videu zahrála řada známých osobností z hudební branže, například bubeník Štěpán Smetáček nebo kytaristka Tereza Rays. Režie se opět ujal Michal Skořepa, dvorní kapelní kameraman, scenárista i režisér.

Tentokrát se vše odehrává v jedné místnosti – v prostoru refektáře dominikánského kláštera, a ve videoklipu je použito přes sedm set střihů.

„Nechám vám udělat odlitky Depardieho nosu, Honza si vezme červený trenýrky a královskej plášť, z Matěje uděláme Lenina, budou tam dvě pozlacený holky v krojích bojovat srpem a kladivem a parta lidí v šusťákovkách a beranicích bude mávat pozlacenejma samopalama...“ líčí Skořepa vzik klipu.