V Táboře ožije festival evropských rozměrů

  • 1
Co do obsazení zřejmě nejzářivější letošní festival zažije 12. a 13. srpna Tábor. Hvězdami multižánrové přehlídky budou Nick Cave & The Bad Seeds, Apocalyptica, Sisters of Mercy či řada světových dýdžejů. Chybět nebudou ani špičky domácí scény.

Festival v Táboře, na kterém se ze zahraničí dále objeví Stereo MCs, Dreadzone, Pelzig či Slut, pořádá promotérská agentura Interkoncerts, která proslula koncerty světových hvězd v Praze.

"Už několik let jsme s Robertem Porkertem o podobné akci snili," vysvětlil vznik přehlídky jeden z pořadatelů Serge Grimaux, podle něhož má Love Planet zřejmě největší rozpočet mezi tuzemskými festivaly v historii. Přesnou výši neprozradil.

Z tuzemské hudební scény se představí například Tata Bojs, Wohnout, Moimir Papalescu & The Nihilists, Lenka Dusilová, Here, Sunshine, Ohm Square, Hypnotix či další kapely z okruhu spolupořadatelů z D Smack U, agentury Davida Urbana.

Další hvězdy v jednání
Přehlídka na letišti táborského aeroklubu U Čápova dvora láká i ná špičky taneční scény. Pátek se ponese v duchu stylu progressive house, sobotu ovládne techno. Přijedou dýdžejové Roni Size, Adam Freeland, Zinc nebo Hyper.

Českou scénu zastoupí Loutka & Tráva, Koogi či IM Cyber. Chybět nebude ani tuzemský hiphop formací Indy & Wich, Peneři Strýčka Homeboye, Bow Wave nebo Pragounion. Hvězdou bude americká rapová legenda Sugarhill Gang.

Celkem přehlídka nabídne na stovku interpretů všech možných hudebních žánrů. "Některá jména na úrovni Apocalypticy či Kosheen jsou ještě v jednání," podotkl David Urban.

Budou i filmy, divadlo, sport
Love Planet se profiluje jako multižánrový festival, který kromě pěti hudebních pódií letos nabídne i další umělecké scény. Filmový stan bude servírovat studentské či animované filmy, české celovečerní snímky či pohádku na dobrou noc.

Chybět nebude ani divadelní scéna, v níž se představí mimo jiné Teatr novogo fronta, loutkové a maňáskové scény, provazochodci či žongléři či ohňová show. Sportovní aréna pak zve na různé turnaje, závody či exhibice.

Vstupenky na Love Planet bude možné od pondělí zakoupit v síti Ticketpro. K dostání budou pouze lístky na celý festival. V předprodeji budou stát 890 korun, na místě pak o stovku více.

Love Planet bude několik let
Love Planet volně navazuje na podobně ambiciozní přehlídku Go Planet Roxy z roku 2003. Hlavní hvězdou byl Marilyn Manson. - více zde

Loni se měl konat další ročník pod názvem Planet Festival, ale nakonec byl zrušen údajně kvůli neshodám a nedostatečnému finančnímu krytí. - více zde

"Love Planet je koncipován jako dlouhodobý projekt, minimálně na období tří až pěti let. Očekáváme, že se nám náklady vrátí, i když ne hned první rok," podotkl Serge Grimaux.

V areálu táborského travnatého letiště kromě jednotlivých scén vznikne také stanové městečko pro návštěvníky Love Planet s hygienickým zázemím. Další podrobnosti o festivalu budou k dispozici na webové stránce www.loveplanet.cz.

Australský zpěvák a muzikant Nick Cave