Kapela Parov Stelar | foto: Mark Unterberger

TrutnOFF BrnoON hlásí první kapely. Festival zahájí Parov Stelar

  • 2
Čím se TrutnOFF před lety rozloučil, tím se letos vrací. Elektroswingoví Parov Stelar, kteří před třemi lety roztančili hlavní pódium v Trutnově, budou jednou z hlavních hvězd obnoveného festivalu. Dorazí ale také J.A.R, Plastic People nebo Mňága a Žďorp.

O nové podobě festivalu TrutnOFF jsme již informovali. Po tříleté pauze se bude konat v novém místě, v areálu Střelnice v Brně-Pisárkách ve dnech 20. až 23. srpna 2020. 

Prvním lákadlem na letošní ročník je koncert rakouského tělesa Parov Stelar, které si popularitu vydobylo kombinací elektronických rytmů a swingové taneční muziky. 

Jejich set před třemi lety, kdy na pódium vytáhli člověka, který se tři dny potloukal po areálu s trumpetou, byl skutečně nezapomenutelný. Sama kapela jej označila za nejlepší z celého jejího tehdejšího tour po letních festivalech. 

„I proto byla domluva velmi rychlá a snadná. Slovo dalo slovo a Marcus Fuereder vzkázal, že se on i celá kapela na vystoupení v nových lovištích těší. V Brně se tak s Parov Stelar obloukem vrátíme tam, kde jsme před třemi lety skončili na Bojišti, a uzavřeli tak jednu z kapitol našeho Pow-Wow,“ podotýká organizátorka Eva Lipová Navrátilová. 

„Tentokrát to však nebude vystoupení a tanec na rozloučenou, ale naopak na úvod, ve znamení oslav návratu. Parov Stelar roztančí náš kmen v první oficiální den festivalu, v pátek,“ prozrazuje zakladatel festivalu Martin Věchet.

Z dalších potvrzených účinkujících zmiňme funkovou úderku J.A.R., undegroundové klasiky Plastic People, herce a písničkáře Jiřího Schmitzera nebo stále svěží Mňágu a Žďorp. 

Úvodní sérii vstupenek je možné zakoupit za 1600 Kč na webových stránkách festivalu. Při objednání deseti lístků je možné získat jedenáctý zdarma. Více na festivaltrutnoff.cz