Tomáš Matonoha v pořadu Rozstřel

Tomáš Matonoha v pořadu Rozstřel | foto: Michal Růžička, MAFRA

VIDEO: Tomáš Matonoha představuje další ukázku ze své debutové desky

  • 9
Herec a moderátor Tomáš Matonoha v létě dokončil s kapelou Inspektor Kluzó debutové album Dáma a pes, ze kterého vychází již druhý klip, tentokrát k titulní skladbě. Deska bude pokřtěna v pražském Jazzdocku a brněnském Kabaretu Špaček.

Matonoha je známý především jako herec, hudbou se však zabývá mnohem déle a má za sebou řadu scénických, filmových a divadelních kompozic. Album Dáma a pes s dvanácti písněmi Tomáše Matonohy a Zdeňka Krále s texty Petry Kovářové a Tomáše Novotného vychází na konci října. Podpoří ho křty 23. října v pražském Jazzdocku a 25. října brněnském Kabaretu Špaček.

Deska vznikla pod dohledem producenta Lukáše Chromka známého ze spolupráce s Thomem Artwayem, Michalem Hrůzou, Mirai či Ewou Farnou.

„Z dvaceti písní jsme jich nakonec vybrali dvanáct. Náš hudební vývoj vnímáme tradičně, hodně hrajeme a živými koncerty si získáváme posluchače, od nichž dostáváme zpětnou vazbu. Pohyb napříč žánry mě osobně dost baví a inspiruje, takže nejsem schopen škatulkářům odpovědět, jaký styl vlastně hrajeme,“ říká Matonoha

Kapelu Inspektor Kluzó tvoří pianista Zdeněk Král, který s Matonohou spolupracuje už dvě desetiletí, a zpěvačka Vendula Příhodová známá z finále soutěže Hlas Česko Slovenska i z rolí v muzikálech Sestra v akci, Legenda jménem Holmes nebo Jesus Christ Superstar. Ústřední trojici na koncertech doprovází Ondřej Veselý na bicí a Ondřej Homola na baskytaru.