Písničkářka Tereza Balonová

Písničkářka Tereza Balonová | foto: Oficiální facebookový profil Terezy Balonové

Překvapivě vyzrálé skladby. Osmnáct by zpěvačce Balonové věřil málokdo

  • 2
Písničkářka Tereza Balonová má slušně nakročeno, aby se stala objevem. Loni vyhrála Portu, zaujala kapelu Jelen, která jí dala prostor na svém turné. A tam prokázala, že to s publikem opravdu umí.

Jako předskokanka Jelena se prezentovala jen s looperem, tedy zařízením, které dokáže jednotlivé živě zahrané nebo zazpívané party navrstvit na sebe. S projektem Nahubu používá stejnou techniku Ondřej Ruml, ve světě Ed Sheeran.

Tereza Balonová

S kytarou a looperem hudebník nesmí dělat chyby, jinak by se celý koncept rozpadl. Balonová je v osmnácti letech dobrá kytaristka a také výborná zpěvačka, což dokazuje i na aktuálním EP Zhasni den. Zůstala věrná stáji Jelena a svou první nahrávku vytvořila s producentem Martinem Ledvinou, jenž povýšil její one-woman projekt do plnějšího formátu, ale stále staví na jejích dvou hlavních devízách. Jsou to precizně odehrané party na akustickou kytaru a především zpěv, u něhož se nechce věřit, že jde o začínající zpěvačku. 

Navíc autorské skladby Balonové – vypíchnout lze třeba úvodní Sama v peřinách – jsou stejně překvapivě vyzrálé. A produkce z prostých akustických balad citlivě tahá nové emoce.

Tereza Balonová je na začátku, ale její první kroky nejsou vůbec nesmělé. Potenciál určitě má. Opět se předvede na podzimním klubovém turné Jelena. A její dráhu bude stát za to sledovat.