Starší hudba Jana Spáleného se vrací na CD

Reediční dvojalbum Jana Spáleného Teď bych to udělal líp (1979-1985) bylo pořízeno ze tří původních LP - Já se tě nevzdám, Asi v tom bude nějakej háček a anglicky zpívaného Blues In Mind. Na posledních dvou titulech spolupracoval se Spáleným Petr Kalandra. Reedice kompletuje všechny písně Jana Spáleného vydané pod hlavičkou Supraphonu v letech 1979-1985. Deska byla navíc rozšířena o dosud nevydaný rozhlasový snímek Vápno, který vznikl ve spolupráci Jana Spáleného s Rudolfem Roklem.

Skladatel, textař a hudebník Jan Spálený sólově debutoval v roce 1978 deskou Edison, která byla příznivě přijata hudebními kritiky i běžnými posluchači. V roce 1980 nahrál Spálený desku Signál času.

O tři roky později vydal Spálenému Supraphon písničkové album Já se tě nevzdám, které je součástí reedice. Nové dvojalbum obsahuje i další Spáleného LP z roku 1985 nazvané Asi v tom bude nějakej háček, na kterém spolupracoval s Petrem Kaladrou. K tomuto albu vznikla i anglicky zpívaná "exportní" verze Blues In Mind, která je poslední součástí reedice.

Teď bych to udělal líp
(1979 -1985)

Jan Spálený

Já se tě nevzdám

Asi v tom bude nějakej háček

Blues In Mind

Celková délka: 146 minut

Jan Spálený - obal dvojalba Teď bych to udělal líp (1979 - 1985).