Michal Hrůza

Michal Hrůza - Michal Hrůza, Palác Lucerna (2.2.2007) | foto: Petr Topič, iDNES.cz

Písně Michala Hrůzy v hospodách fungují

  • 0
Zpěvák Michal Hrůza, který v úterý vystoupil v pražské restauraci Platýz, se vydal na turné po hospodách. Vlastně se vrátil ke kořenům.

V hudební branži to znamená nové testování písniček. Zvláště když se z Hrůzy stala sólová hvězda i poprockový hitmaker. Mohl si ověřit, nakolik jeho skladby obstojí před publikem, které na kapelu takřka dosáhne, a skupina sama nezamaskuje své hraní žádnými fintičkami.

Jistě, Hrůzova muzika je prověřená časem, vždyť písně Černý brejle nebo Krasohled složil pro skupinu Ready Kirken. V živém podání Hrůzovy současné kapely vynikla jejich zemitost, lidovost i melodický půvab.

Publikum tančilo a zpívaly i servírky, třeba když Hrůza přidal čerstvější písně Jsi má baletka co tančí, Nic v Chemnitz, skočnou a příjemně ironickou Píseň kovbojskou nebo vlajkový song Bílá velryba – titulní kus ze sólového alba, který zazněl v přídavcích.

Hrůza si může publikum pustit hodně blízko k tělu, i kdyby hrál sám jako sólový písničkář. Jeho písně se trefují do širokého publika, zároveň jsou osobní a osobité. Fungují tak říkajíc z očí do očí, a to je dobré vysvědčení z hraní po hospodách.

MICHAL HRŮZA
Hospoda Tour, kavárna Platýz, Praha, 11. listopadu 2008
Hodnocení: 70 %