Pikanterie prozrazovat nebudu, řekla Alice Springs

Zpěvačka Alice Springs, která právě vydává novou desku Road Movie, odpovídala více než hodinu na on-line dotazy čtenářů iDNES. Zpěvačka si stěžovala, že některé otázky nejsou seriózní a odpovídala na ně odlehčeným tónem. "Jsem majitelkou sexy hlasu a ještě lepší postavy," vtipkovala s jedním ze ctitelů. Podrobnosti o svém sexuálním životě však veřejně rozebírat nechtěla. Alice Springs nešetřila kritikou na adresu české popmusic. "Gramofirmy se chytnou jenom na plytké a stupidní projekty a spousta dobrých mladých muzikantů jim zůstává ležet pod stolem," povzdechla si.Ukázky z nového alba najdete pod ikonkou audio.Alice Springs se můžete ptát ZDE.
Zpěvačka Alice Springs shromáždila svoje největší hity, přidala několik nových písní a v současné době vydává nové album Road movie. Jak sama říká, název desky má velmi blízko ke každé písni, neboť většina jich vznikla na cestách. Road movie vychází jako čtvrtá deska sedmadvacetileté zpěvačky. Při příležitosti jejího vydání byla zpěvačka hostem iDNES.

Zpěvačka, ale také skladatelka, textařka a producentka, se narodila v Praze, kde také vystudovala Státní konzervatoř v oborech klavír a kompozice. Po skončení studií vydala, vyjma jedné skladby, ryze anglickou desku s názvem Just. Z písniček, které si sama složila i zaranžovala vzešly dva velké hity: Time To Do It All a Jízda.

Alice Springs se stala objevem roku 1995 v anketách Gramy a Rock & Pop a

Odpovědi Alice Springs
naleznete ZDE

nejhranější zpěvačkou rádia Evropa 2. V roce 1996 vydala své druhé album 22, o rok později odjela na rok studovat do USA. V zahraničí vznikl materiál na třetí desku – Dej mi pusu, na které jsou všechny skladby v češtině a s vlastními texty. V loňském roce vydala svoje čtvrté autorské CD – Barvy.

„Čtvrtá deska je samozřejmě zase pro lidi, ale má možná trochu širší záběr. Nechci psát prvoplánové hity. Jasně, že tě písničky musí zaujmout na první poslech, ale snažila jsem se je psát tak, aby sis i na dvacátý poslech mohl najít něco nového, čeho sis předtím nevšiml,“ říká o svém posledním albu Alice Springs.

Alice Springs, narozená v roce 1974 v Praze, je po pradědečkovi Maorka, po tátovi Židovka, která se nechala přejmenovat podle australské osady – sídla svých předků.

Zpěvačka Alice Springs.

Zpěvačka Alice Springs během on-line rozhovoru v redakci iDNES.

Zpěvačka Alice Springs během on-line rozhovoru v redakci iDNES.

,