Phil Collins na koncertě v Praze (23. listopadu 2005)

Phil Collins na koncertě v Praze (23. listopadu 2005) | foto: David NeffMF DNES

V červnu dorazí Phil Collins. Objevil jsem zase vášeň pro hudbu, říká

  • 15
Britský hudebník Phil Collins ohlásil evropské turné nazvané Still Not Dead Yet. Legendární hitmaker se zastaví také v Česku, konkrétně 25. června 2019 v pražské O2 areně. Vstupenky na koncert půjdou do prodeje v pátek 30. listopadu.

Phil Collins je legendou, kterou uznávají celé generace umělců, kteří se inspirovali jeho neuvěřitelnou kariérou. Prodal sto milionů alb a obsadil bezpočet prvních příček napříč nejrůznějšími hudebními žebříčky.

Collins se vrátil se sérií vyprodaných evropských koncertů následovanou rozsáhlým turné v Jižní a Severní Americe. „Myslel jsem si, že budu v klidu odpočívat,“ říká Phil o svém návratu. „Ale díky fanouškům, mé rodině a podpoře některých mimořádných umělců jsem znovu objevil svou vášeň pro hudbu a koncertování. Nastal čas si to všechno zopakovat a jsem opravdu nadšený. Přijde mi to jako správná věc.“

Vstupenky na Ticketportal.cz

Vstupenky na pražský koncert půjdou do prodeje v pátek 30. listopadu v síti Ticketportal. Jejich ceny se budou pohybovat v rozmezí od 2 190 do 3 990 korun.

Jeden z nejúspěšnějších hudebníků své generace dosáhl čtyřiceti prvních míst v singlové UK Top 40, což se v osmdesátých letech nepovedlo žádnému jinému umělci. Phil Collins začínal jako bubeník, poté působil jako frontman Genesis, sólově debutoval v roce 1981 albem Face Value obsahujícím velký hit In The Air Tonight.

Následovala neobyčejná kariéra velice plodného hitmakera. První příčky britských žebříčků obsadily jeho skladby Easy Lover, You Can’t Hurry Love a Against All Odds (Take A Look At Me Now), v amerických hitparádách získal sedm prvních míst se svými globálními hity One More Night, Separate Lives, Two Hearts, Another Day In Paradise, I Wish It Would Rain Down, Both Sides Of The Story a Dance Into The Light.