Kapela Pearl Jam

Kapela Pearl Jam | foto: archív vydavatelství

Příští rok zahrají v pražské O2 areně Pearl Jam. Přijedou již pošesté

  • 11
Tři roky po zatím posledním pražském vystoupení se do Česka vrací zásadní kapela grungeové vlny, která opanovala dění na rockové scéně 90. let. Koncert se bude konat 25. července 2021.

Pearl Jam jsou jedni z přeživších. Zatímco Kurt Cobain (Nirvana), Layne Staley (Alice In Chains), Scott Weiland (Stone Temple Pilots) nebo Chris Cornell (Soundgarden) už nejsou mezi námi, Perl Jam v čele s charismatickým Eddie Vedderem stále tvoří, koncertují a vydávají alba. To zatím poslední Gigaton vyšlo letos v březnu. Za zmínku stojí, že jím kapela oslavila třicet let působení na scéně.

Pearl Jam založili členové skupiny Mother Love Bone Jeff Ament a Stone Gossard. Společně s kytaristou Mikem McCreadym a bývalým bubeníkem Red Hot Chili Peppers Jackem Ironsem nahráli pár skladeb, ale stále jim ale chyběl zpěvák. Tím se stal surfař ze San Diega Eddie Vedder. S ním začali pracovat na skladbách jako Alive nebo Once, které se pozděj staly světovými hity.

V roce 1991 Pearl Jam debutoval slavným albem Ten, následovaly nadšeně přijaté nahrávky Vs., Vitalogy, No Code a další. Celkově Pearl Jam prodali kolem 60 milionů nahrávek.

Vstupenky zakupte v síti Ticketportal

Do České republiky přijíždějí Pearl Jam pošesté. Poprvé tu zahráli v listopadu 1996 na turné k desce No Code, naposledy se českým fanouškům představili v pražské O2 areně před dvěma lety.

Vstupenky na nadcházející koncert budou v prodeji od 31. července 2020 v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Hlídací kočka

Vstupenky Vám chytím vždycky. Pohlídám přednostní prodeje, vstupenky na poslední šanci, začátek prodeje, slevy i konání akce.