Michal Pavlíček v divadle Ta Fantastika

Michal Pavlíček v divadle Ta Fantastika | foto: Milan Nováček

Pavlíček: S Kocábem to byl nechutný rozvod

Kytarista a skladatel Michal Pavlíček sklízí úspěchy s hudbou k muzikálu Dáma s kaméliemi. Muzikály se nezaprodávám, mám je rád, řekl v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz.

Na přetřes přišla ve spoustě otázek i Pavlíčkova roztržka s Michaelem Kocábem a odchod z Pražského výběru. "Nechutný rozvod," komentoval celou situaci Pavlíček. "Světlo zhaslo, zůstala jen frustrace."

ODPOVĚDI MICHALA PAVLÍČKA NAJDETE ZDE

Kauzu už hodil za hlavu, věnuje se aktuálním projektům, třeba propagaci alba s hudbou z muzikálu Dáma s kaméliemi, které pokřtí v pondělí na koncertě v pražském klubu Retro Music Hall, či spolupráci s Monikou Načevou a předními českými dýdžeji.

"Mám rád progresivní techno, trance a psychedeličnost. Jsou to zběsilé starty do vesmíru," napsal v jedné odpovědi Pavlíček. Nyní pracuje na svém sólovém albu, které by mělo vyjít v září.

A taky trochu zklidnil v soukromí. "Už deset let nekouřím a nyní rok abstinuji. Měl jsem vážnější srdeční problémy, a tak sekám dobrotu," přiznal muzikant, který si umí sám ze sebe udělat legraci, třeba co se ubývajících vlasů týká. "Když holt nebude zbytí, nasadím sombrero a budu hrát La palomu."

Těžko byste v českém hudebním rybníku hledali jiného tak uznávaného a ceněného kytarového mága, jakým Pavlíček je. Má za sebou pestrou kariéru. Spoluzakládal legendární kapely Pražský výběr a Stromboli, v rádiích se stále hojně ozývá Země vzdálená od formace BSP (Balage − Střihavka − Pavlíček).

Dáma s kaméliemi není jeho první muzikálovou prací pro pražské Divadlo Ta Fantastika. Jeho nezaměnitelný rukopis je možné slýchat i při sledování muzikálů Excalibur nebo Obraz Doriana Graye.

Kromě muzikálů skládá i scénickou hudbu pro činoherní představení, jako ceněné Akvabely v Klicperově divadle v Hradci Králové nebo nejnověji Višňový sad ve Vinohradském divadle − obojí v režii Vladimíra Morávka, a k inscenacím Laterny Magiky.

,